למרות אורך החיים הבריא שלי, מצאתי את עצמי מתוסכל לא מעט בשנים האחרונות כשהייתי נופל לצינון, קירור, סינוסים וכו לעיתים תכופות יחסית.
לפני כמה חודשים התחלתי לעסות את בלוטות הלימפה כחלק משגרת הבוקר שלי והכל השתנה.
אנחנו חיים בעולם בו אנחנו נחשפים כל הזמן לרעלים; במזון, באוויר, בתרופות, בכימיקלים בבית, בקרמים שאנחנו מורחים על העור והמערכת הלימפטית היא זו שעוזרת לנו להיפטר מהרעלים הללו.
מערכת הלימפה מגנה עלינו מפני דלקות ומחלות.
היא מסננת רעלים שונים ומאזנת את הנוזלים בגוף ולכן אם אנחנו יוצאים מאיזון, היא הראשונה להגיב.
היא מערכת קריטית עבור המערכת החיסונית היות והיא מגינה עלינו מפני דלקות ומחלות, אם מערכת הלימפה שלנו פקוקה וגדושה, היא לא יכולה להגן עלינו ביעילות ואנחנו נהיים חשופים יותר לזיהומים ומחלות, ככה ששמירה על זרימה חלקה וחוסר גודש במערכת הלימפה שלנו היא קריטית ביותר לבריאותנו ולרווחתנו הכללית.
התפקיד העיקרי של מערכת הלימפה הוא לשמור על איזון ברמות הנוזלים שלנו בגוף, תוך כדי הגנה מפני זיהומים, חיידקים, סרטן ואיומים פוטנציאליים אחרים.
זוהי רשת של כלי דם ובלוטות העובדות יחד להובלת נוזלים מהרקמות שלנו לזרם הדם ולהפך, מה שהופך אותה למערכת הניקוז הפנימית של הגוף.
כאשר אנו באים במגע עם חיידקים או רעלים, הם עושים את דרכם אל תוך גופנו ואל נוזל הלימפה. ברגע שנוזל הלימפה עושה את דרכו לבלוטות הלימפה שלנו, אורגניזמים אלה נלכדים והמערכת החיסונית שלנו יכולה לתקוף ולהשמיד אותם. בתוך בלוטות הלימפה אורגניזמים מזיקים אלה עוברים סינון ונוצרים תאי דם לבנים כדי להגן על גופנו.
כיצד נוצר גודש במערכת הלימפה?
לחץ כרוני הוא אחד הגורמים העיקריים לרוב הבעיות הבריאותיות הכרוניות. הוא יכול גם להוביל לגודש במערכת הלימפה. כאשר אנו נמצאים תחת לחץ, הגוף שלנו יוצר הורמונים שנלחמים בסטרס וגורמים לתוצרי פסולת בצורה של רדיקלים חופשיים העלולים להוביל למגוון בעיות בריאותיות.
מחלה כרונית עלולה להוביל לגודש בלימפה בגוף. כאשר הגוף נלחם בדלקות כרוניות ובחיידקים, הוא יוצר יותר תאי דם לבנים כדי להילחם בהם והם עשויים בסופו של דבר למלא את בלוטות הלימפה שלנו, כגיבוי למערכת וע"י כך נוצרת נפיחות. (לכן אולי תגלו כאב בפעמים הראשונות על העיסוי).
סיבה נוספת לגודש במערכת הלימפה היא חוסר איזון במערכת העיכול; עומס של רעלים, חיידקים, חוסר איזון במערך החיידקים הטובים ופגיעה ברירית המעי (מעי דליף).
רוב מערכת הלימפה מקיפה את המעיים שלנו ברקמות הלימפה מכאן שבריאות המעיים שלנו חיונית לזרימת הלימפה, ניקוי רעלים ותפקוד המערכת החיסונית.
מחסור בשתייה מספקת של מים וחוסר בפעילות גופנית עלול לגרום להאטה של נוזלי הלימפה. מערכת הלימפה שלנו מסתמכת על לחץ מתנועת השרירים והנשימה עבור תנועת הנוזלים. מחסור בלחץ זה בגלל אורח חיים יושבני או התייבשות כרונית עלולים להביא להאטה של מערכת הלימפה ולגרום לגודש. לבסוף, חסרים של נוטריינטים – חומרי הזנה חיוניים, עלולים להוביל גם לגודש בלימפה. יוד, מגנזיום וויטמין C חשובים במיוחד למיתון ההשפעות המזיקות של רעלים סביבתיים ולתמיכה במערכת הלימפה שלנו בהגנה על גופינו.
אז נסכם מהם הגורמים לעייפות ולגודש במערכת הלימפה:
לחץ כרוני
זיהומים אקוטיים או כרוניים של חיידקים, וירוסים, פטריות או טפילים במערכת עיכול
דיסביוזיה במעיים – חוסר איזון במערך החיידקים הטובים
הצטברות רעלים
התייבשות
אורח חיים יושבני – חוסר תנועה
חוסרים תזונתיים (מחסור בנוטריינטים)
גודש בלימפה יכול להשפיע על כל הגוף, תסמינים של גודש בלימפה עשויים לכלול:
עייפות, עייפות כרונית, חולשה
נוּקְשׁוּת שרירים
כאבי שרירים ומפרקים, פיברומיאלגיה
נפיחות והצטברות נוזלים, עלייה במשקל, צלוליטיס
נפיחות בשד במהלך המחזור החודשי
עור יבש ומגורד, בעיות עור, דלקות עור
ערפול מוחי, בעיות זיכרון
כאבי ראש
בלוטות נפוחות
סינוסיטיס כרוני, הצטננות, נזלת כרונית, כאבי גרון או בעיות אוזניים
אני רוצה להתמקד בדרך שהיא ממש נוחה בעיניי לשיפור התפקוד של המערכת שהיא עיסוי/ניקוז הבלוטות מה שנקרא, Lymphatic drianges, עיסוי לניקוז נוזל הלימפה מסייע לתאים לשחרר הצטברות רעילה ולעזור לשטוף עודפי נוזלים ברקמות.
איך אני עושה את זה? יש כל מיני דרכים וצורות לעסות את הבלוטות, יש כאלו שעושים פעולות עדינות ויש כאלו שמתופפים על הגוף ומעסים אותו בחוזקה.
תבחרו את מה שמרגיש לכם נכון.
איזה איזורים נעסה?
איזור האוזן, מאחורי ומתחת לכיוון הצוואר
עצם הבריח, מעליה ומתחתיה
בתי השחי
פנים המרפק
הבטן
פנים הברך
המפשעות
בתמונה מטה הנקודות האדומות הן נקודות הלימפה המרכזיות ויש גם הרבה סרטונים ברשת, מציע לכם להתנסות באופן קבוע כל יום בבוקר ולבחון האם משהו משתפר, אם אתם רוצים להעמיק גם בריפוי מערכת העיכול דרך תזונה ובכך לשפר את תפקוד מערכת הלימפה אני מזמין אתכם לקורס חוקי בטן.
Comments